Неръждаеми съдове с конично дъно
(затворен тип)
Неръждаеми съдове с конично дъно (затворен тип), предназначени за ферментация и съхранение на вино. Изработени от неръждаема стомана EN 1.4301 (18/10) ASTM 304. Конични покриви от неръждаема стомана EN 1.4401 ASTM 316
Неръждаеми съдове с конично дъно (затворен тип), снабдени с неръждаеми крака, коничен покрив с наклон 13% с люк,
конично дъно с наклон 25% за пълно оттичане (тип професионални)
Като допълнително оборудване, може да се добавят още следните опции:
- Допълнителен изход (муфа), навсякъде по съда 1/2″, 3/4″, 1″, 1 1/4″, 1 1/2″, 2″
- Термометър
- Нивопоказател
- Неръждаем пробен кран
- Поставяне на страничен люк (от 500 литра нагоре)
Тъй като в неръждаемите съдове се съхраняват продукти, които се консумират от хората, поради това трябва да се обръща голямо внимание на качеството и хигиената на съдовете. Това е причината неръждаемите съдове да се произвеждат от неръждаема стомана EN 1.4301 (18/10) ASTM 304. Това е вид стомана, разрешена за контакт с хранителни продукти и която отговаря на нормите в Европейския съюз.
Съобразявайки се със съществуващите изисквания за съдовете, предназначени за хранителни продукти, както дъното, така и цилиндърът трябва да са заварени. Краищата на неръждаемия лист се съединяват чрез стопяване в точката на контакт, в среда от газ Аргон.
ВАЖНО
За да завиете кранчето на муфата, трябва да поставите тефлонова лента на резбата на кранчето! Не препоръчваме поставянето на калчища и други уплътнителни материали! Никога не завивайте неръждаемо кранче до край на муфата, това може да доведе до затягане и невъзможност за развиване, понеже и кранчето и муфата са от неръждаема стомана!
Почистване:
Неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино
Неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино
Неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино
Неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино
Неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино
Неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино
Неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино