Showing all 8 results

Неръждаеми съдове с конично дъно

(отворен тип)

Неръждаеми съдове с конично дъно (отворен тип), предназначени за ферментация и съхранение на вино. Изработени от неръждаема стомана EN 1.4301 (18/10) ASTM 304
Неръждаеми съдове с конично дъно (отворен тип), снабдени с неръждаеми крака и конично дъно с наклон 25% за пълно оттичане ( тип професионални)
Подходящи са и двата вида подвижни капаци за предпазване на виното от окисление:

• Плаващ капак със силиконово уплътнение
• Плаващ капак с течен парафин

Тъй като в неръждаемите съдове се съхраняват продукти, които се консумират от хората, поради това трябва да се обръща голямо внимание на качеството и хигиената на съдовете. Това е причината неръждаемите съдове да се произвеждат от неръждаема стомана EN 1.4301 (18/10) ASTM 304. Това е вид стомана, разрешена за контакт с хранителни продукти и която отговаря на нормите в Европейския съюз.

Съобразявайки се със съществуващите изисквания за съдовете, предназначени за хранителни продукти, както дъното, така и цилиндърът трябва да са заварени. Краищата на неръждаемия лист се съединяват чрез стопяване в точката на контакт, в среда от газ Аргон.